EN | CZ | SK

Kdo může požádat o L Visa?

L visa

Kdo může požádat o L Visa?

Než budete moci požádat o L-1A vízum, je třeba se ujistit, zda na něj máte nárok. Pokud nechcete zbytečně promrhat spoustu času na víza, na které ani nemáte nárok, je třeba v prvé řadě zjistit jaké jsou požadavky na L-1A Visa. Budete tedy nuceni získat informace o tom, jaký typ lidí je oprávněn na zisk L1 víz.

L1 Visa Program

Vízum je určeno v podstatě pro neprisťahovalcov. Umožňuje mezinárodní společnosti s dceřinými společnostmi a pobočkami v USA převést zaměstnance z jiných zahraničních poboček na pobočku v USA. Vízum je platné po dobu sedmi let, a mají na něj právo ti, kteří pracovali alespoň rok pro pobočku nebo pobočky firmy mimo pobočky v USA.

Společnost působící v USA, je schopna požádat o L-1 víza jménem svých zaměstnanců prostřednictvím formuláře I-129, který podají USCIS. Ale v tomto případě bude zaměstanci uděleno L-1 vízum po dobu nejvýše tří let.

Typ oprávněných zaměstnanců

Existují dva typy zaměstnanců, kteří mají nárok na L-1 víza, jsou to:

  • Špecializovaní zaměstnanci

Kategorie je definována pro ty jednotlivce nebo zaměstnance, kteří disponují specializovanými znalostmi a dovednostmi. Tito jedinci mají rozsáhlé znalosti o své společnosti a jejích produktech, službách, managementu, systému, výzkumu a postupu. V tomto případě, je o L-1B vízum povinen požádat jedinec. Vízum je platné po dobu tří let, po uplynutí může být prodlouženo o další dva roky.

  • Vedoucí a manažeři

Jen ti jedinci, kteří splňují přísné definícei vedoucích a manažerů jsou oprávněni získat L1 víza. Tito zaměstnanci nebo osoby, budou muset poskytovat rozsáhlý a komplikovaný popis jejich povinností. Je však nutné mít na paměti, že tato osoba bude muset mít klíčovou funkci v rámci společnosti. Tito zaměstnanci jsou oprávněni k získání L-1A víza, které je platné po dobu tří let, ale s možností prodloužit jejich až na sedm let.

Po naplnění povolené doby určené na program L-1, zaměstnanec bude muset přemístěn na jinou pobočku nebo dceřinou společnost mimo USA. Bude tam muset pracovat po dobu jednoho roku, než bude moci znovu podat novou žádost o H nebo L víza.

V návaznosti na výše uvedených skutečností, budete schopni určit, zda máte nárok na L-1 víza. Navíc budete moci určit jaký typ zaměstnance jste, a na základě toho žádat o správné vízum. V případě nejasností se obraťte na odbornou pomoc.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás