EN | CZ | SK

Jak požádat o visa pro vaši rodinu?

visa pro vaši rodinu

Jak požádat o vízum pro vaši rodinu?

Pokud žádáte o E nebo L víza, vaši rodinní příslušníci vás mohou doprovázet během pobytu v USA.

Kdo se považuje za rodinného příslušníka při žádání amerických víz?

Závislá osoba je obecný termín používaný pro manžela / manželku držitele víz a pro svobodné děti do 21 let. Tito rodinní příslušníci mohou být klasifikováni jako závislé osoby, i když nejsou stejné národnosti jako vy. Podle imigračního zákona v USA, rodiče, zošvagrené osoby nebo dospělé děti starší než 21 let nejsou považovány za závislé osoby. Ale mohou vás navštívit na základě turistického víza.

Jakmile jste se rozhodli požádat o E nebo L víza a chcete, aby vaši nejbližší rodinní příslušníci šli s vámi, můžete současně předložit žádost o vízum pro rodinného příslušníka. Derivát E víza pro závislé osoby může být vydá pouze na základě schválení hlavního E víza. Vaši rodinní příslušníci mohou zůstat v USA, zatímco váš vízový status zůstává v platnosti, a zatímco vy se zabýváte obchodní činností, pro kterou bylo uděleno vízum.

Pokud jste držitelem L1-A nebo L1-B víza, vaše manželka nebo manžel a vaše děti mohou legálně zůstat s vámi v USA jen v případě, že mají L2 vízum. Je to Nepřistěhovalecké typ víza a je platný pouze po dobu trvání vašeho L1 víza. Pokud jste držitelem L1-A víza, váš rodinný příslušník může s vámi zůstat po dobu 7 let, při L1-B vízech je to 5 let.

Hlavní výhodou obou výše uvedených víz je, že vaše manželka nebo manžel může pracovat v USA hned po tom, jak předložíte potřebnou dokumentaci (Employment Authorization Document) a úřad USCIS ji schválí. V důsledku toho váš partner nebo partnerka se nemusí vzdát své kariéry a může provádět jakoukoli pracovní činnost – na částečný úvazek, na plný úvazek, on-line, off-line, z domova, v kanceláři nebo na dálku. Tato možnost se nevztahuje na vaše děti, ale mohou navštěvovat školu, a to prostřednictvím denního studia nebo externě, aniž žádali o F-1 víza pro studenty. Vaše manželka nebo váš manžel může také studovat. Všechny závislé osoby mohou cestovat v rámci, ale i mimo USA na krátké výlety.

Které dokumenty musíte předložit při žádání o E/L1 víza pro závislé osoby?

- Žádost o nepřistěhovalecké vízum
– Platný pas
– Dvě aktuální barevné fotografie
– Originál oddacího listu nebo rodného listu
– Doklad prokazující příbuzenský vztah
– Důkaz o finančních prostředcích na podporu pobytu žadatele v USA
– Kopie žádosti o hlavní E/L-1 vízum se všemi potřebnými podklady
– Poplatek za žádost o vízum

Žádost o vízum může být velmi složitý a zdlouhavý proces, takže pokud chcete aby vaši rodinní příslušníci vás provázely v USA neváhejte nás kontaktovat a náš profesionální tým to pro vás zařídí.

Pro více informací o EB-5 zelené kartěE-2 investorských vízech nebo o L-vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás