EN | CZ | SK

Jak si prodloužit L Visa v USA?

Prodloužení L Visa

Jak si prodloužit L Visa v USA?

Mnoho lidí nemá informace o tom, jak si mohou prodloužit svůj vízový status v USA. Je pravdou, že to na první pohled může vypadat velmi složitě a může to ovlivnit celkový výsledek. Poslední věcí, kterou budete chtít je zamítnutí vaší žádosti o prodloužení víza, nebo její úplné odmítnutí. Pokud máte problémy při prodloužení vašich L víz, tak zde je několik bodů, které musíte splnit, abyste prodloužení dovedli do úspěšného konce.

Připravte si požadované dokumenty

Je třeba, abyste si zjistili, jaké dokumenty jsou nezbytné k Vaší žádosti o prodloužení. Budete muset nejprve vyplnit tyto dokumenty, než podáte žádost o prodloužení. Můžete začít sbíráním důkazů prokazujících, že jste byli zaměstnáni v době když jste žili v USA. Pokud jste měli L-1B vízum jako jedinec se specializovanými znalostmi, budete muset sesbírat všechny dokumenty, potvrzující tento Váš stav. Zároveň, budete potřebovat potvrzení do Vašeho zaměstnavatele. Potvrzení by mělo obsahovat všechny podstané infomace o Vaší práci, vaši kvalifikaci a datum kdy jste byli zaměstnán. Nezapomeňte připojit smlouvu, kterou jste uzavřeli s Vaším zaměstnavatelem, výplatní pásky a resumé.

Vyplnění žádosti

L-1A vízum je platné po dobu sedmi let a L-1B po dobu pěti let, mohou tedy nastat případy, kdy budete nucen opustit USA. Jakýkoliv čas nestrávený v USA pro jakýkoliv důvod, bude muset být zachycen ve vaší žádosti o prodloužení. Čas nestrávený v USA může být kompenzován na takovou dobu a tak dlouho jak budete schopen to dokázat.

Můžete vyplnit zmíněné dokumenty spolu s formulářem I-129 (pro jednotlivce) nebo formulářem I-129S pokud proces probíhá v USA. Pokud máte vízový status L2, pak budete muset vyplnit formulář I-539.

Mějte na paměti

Po vyplnění žádosti o prodloužení, musíte počítat s tím, že to může trvat ne více než dva roky od podání. Na druhé straně, pokud se žádost posuzuje, tak nemůžete opustit USA. Budete muset čekat 240 dní nebo dokud nebude vydáno konečné rozhodnutí.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás