EN | CZ | SK

Podnikatelé a investoři: Jaké jsou visa možnosti v USA?

Visa

Podnikatelé a investoři: Jaké jsou visa možnosti v USA?

V následujícím článku vám přiblížíme některé možnosti pro investory, majitele podniků a podnikatelů, kteří chtějí začít podnikat v USA. Typ víza, o které byste měli žádat, závisí na tom, kolik peněz chcete investovat, zda chcete trvalé nebo dočasné vízum a na které vízum máte nárok.

E-2 investorské vízum.

Tento typ víz je jednou z možností pro podnikatelé založit novou firmu v USA, aktivně spravovat a řídit provoz podniku v USA a investovat značné množství peněz. Nicméně, musíte být z jedné ze zemí s níž má USA smlouvu. Klikněte sem pro seznam zemí. E-2 visa jsou nepřistěhovalecké víza. Množství peněz, které budete muset investovat se bude lišit podle podnikání, ale musí být významné ve vztahu k celkovým nákladům na zřízení podniku. Výhody těchto víz jsou např.. jejich možné prodloužení a váš manžel/manželka má nárok na pracovní vízum. Také můžete požádat o E-2 visa ve své domovské zemi na americkém konzulátu.

EB-5 Zelená karta získána prostřednictvím investic.

Hlavní výhodou tohoto imigračního víza je, že vy a vaše rodina získáte Zelené karty, avšak nevýhodou je, že toto vízum vyžaduje značné investice (buď 500,000 dolarů nebo 1 000,000 dolarů), a vzhledem k tento požadavek je vízum drahé. Některé z hlavních kritérií jsou:

• Musíte investovat nebo se aktivně podílet na procesu investování buď 1.000.000 dolarů v městském prostředí, nebo 500.000 dolarů ve venkovském prostředí

• Investice musí být aktivní nebo riziková

• Musíte prokázat, že investice má přímo nebo nepřímo za následek vznik deseti pracovních míst na plný úvazek v rámci 2 let

Další možnosti pro investory a podnikatele.

Další mi možnými vízy jsou víza H1-B a L-1. H1-B je standardní profesionální pracovní vízum, které je určeno pro velké společnosti, a pokud jste nová společnost bez finančních prostředků, zákazníků nebo příjmů, mohlo by to představovat problém. Musíte mít alespoň bakalářský titul. Více o H1-B vízech zde.

L-1 vízum je určeno pro transfery zaměstnanců v rámci společnosti. Pokud chcete žádat o tento typ víz, musíte být zaměstnán v přidružené společnosti v cizí zemi po dobu nejméně jednoho roku. Více o L-1 vízech zde.

Pro více informací  neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás