EN | CZ | SK

Nenechte vypršet platnost vašeho visa a prodlužte si status v USA

Platnost

Nenechte vypršet platnost vašeho víza a prodlužte si status v USA.

Blahopřejeme! Konečně jste dostali vaše L1 nebo E-1/E- 2 víza. Nezapomeňte, že váš vízový status není definitivní a měli byste se zamyslet i nad lhůtami, které jsou omezeny. Maximální doba pobytu je pro každý typ víz odlišná a v případě E-1/E-2 víz proces prodloužení víz je mnohem flexibilnější než u L-1 vízech.

Pokud jste držitelem E-1 nebo E-2 víz můžete zůstat ve Spojených státech po dobu až dvou let. USCIS může prodloužit váš pobyt až na dva roky, přičemž neexistuje žádný limit na to, kolikrát si můžete prodloužit svůj pobyt. To znamená, že můžete legálně zůstat v USA na základě E-1 a E-2 víz na neurčito.

Při L-1 vízech je doba, po kterou můžete zůstat v USA rozdílná jako u E vízech, přičemž záleží na typu L-1 víz. L1-A víza pro výkonné manažery a jsou poskytovány buď na dobu jednoho roku v případě nových společností v USA, nebo na dobu tří let, pokud společnost v USA podniká více než jeden rok. Prodloužení se obvykle uděluje na dva roky, ale celkový pobyt nemůže trvat více než sedm let. L1-víza B pro pracovníky s odbornými znalostmi jsou vydávány zpočátku na dobu tří let a mohou být prodlouženy pouze na dva roky, protože maximální doba pobytu je pět let. Po uplynutí sedmi (L1-A víza), respektive pěti let (L1-B víza), máte nárok na L-1 status tím, že pracuje v zahraničí po dobu nejméně jednoho roku v mateřské, dceřiné, přidružené společnosti nebo v pobočce společnosti v USA.

Které dokumenty musíte předložit pokud žádáte o prodloužení E-1 nebo E-2 víz?

- Formulář I-129
– Žádost za nepřistěhovalecké pracovníka spolu s E přílohou
– Formulář I-539
– Kopii formuláře I-94 – záznam o příchodu / odchodu
– Kopii formuláře I-797, Záznam o činnosti, pokud váš status byl spíše udělen nebo prodloužený v USA
– Kompletní kopii vašeho pasu včetně E-1 víz
– Dopis vašeho zaměstnavatele prokazující, že prodloužení vašich víz je nezbytné
– Kopii vašeho osobního daňového přiznání a kopii daňového přiznání společnosti v USA za předchozí období dvou let, včetně mzdového daňového přiznání

Které dokumenty musíte předložit pokud žádáte o prodloužení L-1 víz?

- Formulář I-129 spolu s přílohou L
– Doklad o tom, že jste od svého příchodu do USA zaměstnán americkou společností
– Pokud máte odborné vzdělání, doklad o vašem získaném titulu
– Dopis vašeho zaměstnavatele s údaji o trvání zaměstnání, pracovní činnosti, kvalifikací, mzdě a trvání zaměstnání na 3 roky, předchozímu vašemu vstupu do USA
– Dopis od americké společnosti, který zahrnuje popis vašich současných pracovních činností, pracovní plán, plat, popis současného vztahu mezi americkým zaměstnavatelem a zahraničním zaměstnavatelům
– Prohlášení, že zaměstnavatel je nadále oprávněnou společností a že i nadále podniká v USA a zahraničí

Pro více informací o EB-5 zelené kartěE-2 investorských vízech nebo o L-vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás