EN | CZ | SK

Což znamená koncepce dvojího záměru při L1 visa?

L1 visa

Což znamená koncepce dvojího záměru při L1 visa?

Imigrační zákon v USA se řídí podle konkrétního záměru. To znamená, že pokud žádáte o nepřistěhovalecké vízum, konzulární úředník bude přihlížet ke skutečnosti, zda udržujete dostatečné vazby s vaší domovskou zemí, jakými jsou například rodina, domov a zaměstnání. Pokud úředník usoudí, že vaším záměrem je opustit domovskou zemi a zůstat v USA, a to i po uplynutí vašeho vízového statusu, může to být důvodem pro neuznání vašeho víza. Nicméně, existují určité typy víz, které vám umožní legálně vstoupit do USA, a zároveň žádat o trvalý pobyt. Takovým typem víz je například L1 vízum a uvedena koncepce se nazývá dvojí záměr.

Kategorie L víz je jednou z nejužitečnějších prostředků dostupných pro mezinárodní společnosti, které potřebují přivést kvalifikované zahraniční pracovníky do USA. Dvojí záměr je velmi významným pokud jste držitelem nebo žádáte o L1 vízum a chcete získat zelenou kartu. L1-A a L1-B visa vám automaticky umožňuje počítat s dočasným statusem a vízovým záměrem současně. Proto můžete podat žádost o trvalý pobyt, aniž by byl ohrožen váš aktuální L1 status.

Pokud jste manažerem nebo vedoucím a máte L1-A visa po dobu nejméně jednoho roku, můžete podat žádost o zelenou kartu v rámci EB1C kategorie. Největší výhodou této kategorie je, že nemusíte projít procesem Labor Certification (imigrační proces, který zajišťuje aby zahraniční pracovníci nenahrazovaly domácích zaměstnanců se stejnou klasifikací). Ztroskotal co váš zaměstnavatel potřebuje udělat je podat formulář I-140 a jakmile jeschválený, můžete požádat o změnu statusu – formulář I-485. Celý proces obvykle netrvá déle než jeden rok.

Pokud jste držitelem L1-B visa, musíte získat Labor Certification, abyste mohli požádat o vydání zelené karty. Je to potvrzení od ministerstva práce, které potvrzuje, že pro vaši pozici nejsou jiní kvalifikovaní kandidáti na americkém trhu. Tento proces může být zdlouhavý a váš zaměstnavatel musí prokázat, že v minulosti došlo k neúspěšnému procesu přijetí do zaměstnání. Rovněž plat, který vám bude nabídnut musí splňovat platné normy mezd pro konkrétní pozici.

V obou výše uvedených případech, můžete také požádat o zelenou kartu pro své rodinné příslušníky, kteří jsou většinou držiteli víz L2. Z tohoto důvodu, může váš manžel nebo vaše manželka a svobodné dítě mladší 21 let také získat trvalý pobyt.

Proces získání trvalého pobytu vyžaduje vytrvalost a profesionální přístup, tak neváhejte a kontaktujte immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás