EN | CZ | SK

Q & A při podání žádosti o L Visa

L Visa

Q & A při podání žádosti o L Visa

Při podání žádosti o L Visa, budete mít mnoho otázek, na které nebudete zpočátku umět odpovědět. To pro vás může způsobit mnoho problémů, zejména pokud podáte nesprávně vyplněnou žádost o vízum. V tomto článku vám přiblížíme odpovědi na nejčastěji kladené otázky, které jsou spojeny s podáváním žádostí o L Visa.

Je možné vstoupit do USA s návštěvnického vízy, v případě pokud jste v procesu získání L-1 Visa?

Je to možné, ovšem nedoporučujeme to. Důvod, proč se to nedoporučuje, je proto, že byste mohli narazit na něco, co nemůžete dělat, pokud disponujete návštěvnické vízy. Nejen, že se dostanete do problémů, ale může to zároveň mít vliv na L-1 víza, a může to způsobit další zpoždění, nebo odmítnutí.

Co v případě, že byla vaše žádost zamítnuta konzulátem?

Při osobním pohovoru, se vás bude příslušný úředník ptát na další informace. Osoba může kdykoli odmítnout vaši žádost podle INA § 221 (g). Můžete se vždy vrátit na americké velvyslanectví nebo konzulát, kde jste byli na pohovoru a můžete předložit požadované důkazy, kterými můžete podpořit Váš případ. Pokud však úředník zjistí, že formulář I-129 jste špatně vyplnili, nebo nedostatečně, tak pošle dopis na DHS, a na základě toho bude vaše žádost zrušena. Všechny související dokumenty jsou zaslány oddělení DHS, které bude dále zpracovávat váš případ. V tomto případě budete muset odpovědět na všechny dotazy na příslušné DHS Centrum.

Může držitel L-1 Visa studovat v USA?

Studium v ​​USA je možné, pokud váš zápis na studium má souvislost se základními požadavky Vašeho zaměstnavatele. Musíte pamatovat na to, že souhlas USCIS je nezbytný.

Mohou se L-1 Zaměstnanci volně pohybovat v USA?

Pokud je dotyčný zaměstnanec pod kontrolou mateřské společnosti, může se pohybovat v rozdílných státech v USA.

Co když je zaměstnanec propuštěn, zatímco je na L-1 vízech?

Neexistuje žádná doba odkladu, protože jedinec okamžitě ztratí svůj vízový status. Je proto velmi důležité pro daného jednotlivce najít zaměstnavatele, který by byl ochoten sponzorovat jeho H-1B vízum. Ale přechod z L-1 na H-1B vízum není v zásadě jednoduchý úkol, a zvyšuje se šance na Váš návrat do své domovské země, což je důvod, proč by bylo lepší přejít na nepřistěhovalecké víza, jako jsou B-1/2 .

Nyní, když víte, co můžete dělat a co ne, je velmi nepravděpodobné, že byste měli nějaké problémy při podání žádosti o L-1 vízum. Vzhledem k tomu, že není nic špatného na tom, požádat o pomoc, bylo by také moudré mluvit s odborníkem, abyste ubezpečili, že jste na správné cestě.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás