EN | CZ | SK

Jaký je rozdíl mezi L Visa a E Investor Visa?

Investor Visa

Jaký je rozdíl mezi L Visa a E Investor Visa?

L-1 Visa program pro nadnárodní společnosti je velmi podobný E investorským vízům. Podobnost těchto vízových programů způsobuje mnoho problémů, a to především při podávání žádostí o víza, zejména pokud žadatel nezná rozdíl mezi těmito dvěma vízovými programy. Je velmi obtížné tyto dva programy od sebe odlišit, proto se Vám to v tomto článku pokusíme blíže přiblížit.

Časové omezení

Jedním z hlavních rozdílů mezi těmito dvěma vízovými programy, je rozdíl v časových omezeních. Musíte mít na paměti, že lhůta pro E vízum je mnohem pružnější oproti L-1 vízovým programem. E-1/2 držitelé víz mohou zůstat po dobu dvou let v zemi a mohou podat žádost o prodloužení o další dva roky. Neexistují žádná omezení kolikrát můžete požádat o prodloužení, to však neplatí pro L-1A / B víza.

Kvalifikace

I když oba vízové ​​programy jsou považovány za typ pracovních víz, je zde obrovský rozdíl mezi těmito dvěma programy, pokud jde o kvalifikaci. Pro L-1 vízum platí, že za zaměstnance podává žádost o víza jeho zaměstnavatel, v případě, že žadatel byl součástí společnosti v délce nejméně jednoho roku a vykonával vedoucí nebo manažerskou funkci a má specializované znalosti pro vykonávání jeho práce v USA. Navíc mateřská společnost musí být zapojena do obchodu, a mít investice ve Spojených státech. Neexistuje žádná specifická požadavek v případě držitele víza E-1/2, která by určovala jak dlouho má pracovat jako manažer nebo vedoucí pracovník v dané společnosti.

Přijímací řízení

Na začátku se může zdát, že oba procesy jsou stejné, ale při bližším zkoumání zjistíte zásadní rozdíl. Obě žádosti musíte podat prostřednictvím formuláře I-129, a to buď přes USCIS nebo na místním konzulátu. Nicméně, v případě L-1 víz musí zaměstnavatel poslat žádost o schválení návrhu o víza na USCIS. Poté, co byl návrh schválen, může příjemce získat víza z místního konzulátu. To však neplatí při vízovém programu E-1/2, ten můžete přímo získat prostřednictvím konzulátu, aniž byste museli podat samostatnou I-129 žádost USCIS.

Zpočátku se oba o vízové ​​programy mohou snadno mezi sebou zaměnit, protože jsou velmi podobné. Při uplatnění výše uvedených znaků, ale snadno dokážete odlišit jeden vízový program od druhého. Je pravda, že existuje mnoho možností pro zaměstnance, investory a podnikatele z nichž si mohou vybírat, ale ta správná možnost spočívá v samotných potřebách jednotlivé společnosti. Nesprávná volba může způsobit katastrofální následky pro zaměstnance dané společnosti, proto je dobré vyhledat odbornou pomoc, abyste se vyhnuli všem problémům, které mohou nastat.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás