EN | CZ | SK

Jaký je rozdíl mezi L-1A Manager Visa a L-1B Intracompany Visa?

L-1A Manager Visa

Jaký je rozdíl mezi L-1A Manager Visa a L-1B Intracompany Visa?

Žádost o udělení víza, není složitý úkol, pokud víte, jak máte postupovat a jaké dokumenty potřebujete. Mnoho lidí má tendenci dělat obrovské chyby, které jsou spojeny s tím, že si pletou L-1A Manager Visa s L-1B Visa. To způsobuje mnoho problémů, které mohou mít za následek odmítnutí Vašeho vstupu do USA. Tímto problémem můžete zabránit, pokud se naučíte více o rozdílech mezi jednotlivými skupinami víz.

Způsobilost pro L-1A Manager Visa

L-1A vízum je určeno pro vedoucí pracovníky nebo manažery, kteří přicházejí pracovat do USA. Tyto osoby musí pracovat na vedoucí nebo manažerské pozici minimálně jeden rok během tří let, kdy pracovali pro zahraniční společnost. I když zaměstnavatel nemá pobočku v USA, má zaměstnanec stále nárok na L-1A víza, pokud účel jeho návštěvy je vytvořit novou pobočku. Vízum se uděluje na jeden rok v případě, že daná společnost je nová. Ale pro společnosti, které byly v provozu již více než rok, vízum může být uděleno na dobu tří let. Kromě toho, prodloužení víza je možné každé dva roky, než pobyt nepřesáhne sedm let.

Způsobilost pro L-1 B Intracompany Visa

L-1B vízum bylo navrženo pro odborných pracovníků. Tím může být každý jednotlivec se základními znalostmi o službách a produktech společnosti. Tito zaměstnanci obvykle školí a vzdělávají nových zaměstnanců pro společnost v USA. V případě, že příslušná firma nemá pobočku ve Spojených státech amerických, zaměstnanec s odbornými znalostmi může být poslán, aby vybudoval novou pobočku co nejdříve. Vízum se vydává na dobu ne více než tři roky, ale to se může prodloužit o dva roky, tedy celková délka pobytu může dosáhnout 5 let, což není případ při L-1A vízech.

Žádost o L-1A a L-1B Visa

Proces žádosti o oba typ víz je téměř totožný. Příslušný zaměstnanec bude muset podat návrh na USCIS. V případě, že jedinec je v USA, pak bude muset podat návrh na změnu vízového statusu. Pokud se však v USA nenachází, tak bude navrhovatel muset navštívit nejbližší konzulát nebo velvyslanectví USA v jejich domovské zemi. Pokud jsou poskytované informace přesné a vytvářejí vztah mezi zaměstnavatelem a USA, spolu s pracovními povinnostmi žadatele, které musí být provedeny, je vysoce nepravděpodobné, že žádost by byla zpomalena, nebo zamítnuta.

Nyní, když víte, jaký je rozdíl mezi L-1B vízy a L-1A vízy, budete moci podat příslušnou žádost a požadovanou dokumentaci, díky čemuž zvýšíte své šance na získání těchto víz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás