EN | CZ | SK

Jak dlouho trvá než získáte investorské visa?

investorské visa

Jak dlouho trvá než získáte investorské visa?

Určitě znáte výraz “Trpělivost růže přináší” a při žádání E-2 vísa nebo EB-5 zelené karty trpělivost budete určitě potřebovat. Oba vízové ​​programy jsou pro zahraniční zájemce o investování na americkém trhu. Přestože se výrazně liší ve svých požadavcích, obě víza vyžadují rozsáhlé množství papírování.

Formuláře E2 visa.

Pokud se podíváte na pokyny pro E-2 vízum a EB-5 zelenou kartu na stránce USCIS.gov, můžete si všimnout, že každý proces žádosti o víza zahrnuje požadavek předložení požadovaných formulářů. Tyto formuláře mohou od jedné do 15 stran. Musíte vyplnit mnoho informací, jako například osobní identifikační informace, demografické údaje, finanční informace a informace o vašich rodinných příslušnících. Prosím, ujistěte se, že informace, které uvádíte jsou správné. Nejdůležitější v celém procesu žádosti o víza je ovšem předložení specifické dokumentace.

Dokumentace E2 visa.

Spolu s formulářem z USCIS.gov, vaše žádost musí stejně obsahovat i dokumentaci splňující specifické požadavky. Tyto dokumenty, jakými jsou bankovní výpisy, kopie pasu, potvrzení o LLC atd., musí být součástí žádosti o víza. Vezměte prosím na vědomí, že všechny dokumenty předložené s žádostí musí být v angličtině. To znamená, že překladatel musí překládat do angličtiny veškerou dokumentaci z rodného jazyce a obě kopie musí být poslány spolu s formulářem. Tento krok vám může zabrat více času. Může se stát, že USCIS vás vyzve, abyste předložili další evidenci. Právě teď budete potřebovat nejvíce trpělivosti. Může se vám zdát frustrující to, že musíte poskytnout ještě více informací, avšak myslete na to, že čím více evidence předložíte, tím budou vaše šance na získání víz větší.

Níže uvádíme příklad potřebné dokumentace pro EB-5 vízový formulář I-526. Jak si můžete všimnout, některá podpůrná evidence může působit vágní, ale mějte na paměti, že je třeba prokázat splnění všech vízových požadavků.

Požadavky na dokumentaci E2 víz:

Evidence o nové ziskové obchodní společnosti, která:
• byla založena po 29. listopadu 1990 nebo
• byla založena dne nebo před 29. listopadem 1990, a zároveň:
1. podnik musí být restrukturalizován a reorganizován takovým způsobem, že výsledkem je nová obchodní společnost nebo
2. rozšířila své investice tak, aby byl nárůst 40% v čisté hodnotě.
Důkaz o tom, že nová obchodní společnost byla založena a podniká v cílené oblasti zaměstnanosti (TEA – targeted employment area).
Důkaz o tom, že řídíte novou obchodní společnost a jste aktivně zapojen do každodenního manažování společnosti.
Důkaz, že jste investovali nebo jste v procesu investování požadované částky (milion dolarů nebo 500 tisíc dolarů).
Důkaz, že investiční zdroje byly získány zákonným způsobem. Důkaz o tom, že kapitál byl použit zákonným způsobem lze prokázat následovně:
• záznamy o založení společnosti,
• daňové přiznání fyzické a právnické osoby, nebo jiné přiznání podáno kdekoliv na světě v průběhu předchozích pěti let,
• dokumentace identifikuje zdroj peněz
• ověřené kopie všech probíhajících občanských a trestních sporů a řízení nebo jakýchkoli soukromých občanskoprávních řízení týkajících se měnových rozsudků proti investorovi během posledních 15 let.
Evidence o vytvoření minimálně 10 pracovních míst na plný úvazek (nepočítejte sebe, svého manžela / manželku, děti nebo jiné osoby, které nemají povolení pracovat v USA). Budete muset předložit komplexní obchodní plán prokazující, že vzhledem k druhu nové obchodní společnosti, budete muset zaměstnat minimálně 10 lidí. Uveďte také odhadovaný datum, kdy budou noví zaměstnanci přijatí.
* Poznámka: při investicích prostřednictvím regionálního centra musíte prokázat, že investice byly provedeny v souladu s podnikatelským plánem tohoto centra a za účelem vytvoření pracovních míst nepřímo.
Zachování pracovních míst – problémový podnik – musíte prokázat, že stávající pracovní místa budou zachována po dobu nejméně 2 let. Dále budete potřebovat fotokopie daňových záznamů, obchodní plán, formulář I-9 nebo jinou příslušnou dokumentaci pro kvalifikované zaměstnance.

Čekací doba E2 víz.

Čekací doba od předložení návrhu závisí na úřadu, na kterém podáte svoji žádost, typu formuláře a od data, kdy USCIS obdrží vaši žádost. Průměrná čekací doba pro EB-5 zelenou kartu je přibližně 12 měsíců a pro E-2 víza jsou to 2 měsíce. Při formuláři I-129 a I-140 je k dispozici i prémiové zpracování, za které si ovšem v případě zájmu budete muset připlatit.

Požadavek na další dokumentaci E2 visa

I když každý člověk doufá, že jejich žádost bude schválena hned po prvním předložení, existují okolnosti, které vyžadují další dokazování. Opět budete muset být velmi trpělivý, protože tento proces vám zabere určitý čas.

Pro více informací o EB-5 zelené kartě a o E-2 investorských vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás