EN | CZ | SK

E-2 Investorské vízum (E2 visa)

E2 visa je dočasní pracovní vízum pro obchodní investory a pro ostatní zaměstnance organizací / firem, kteří přicházejí do USA, aby investovali značný kapitál na americkém trhu. Investice musí být realizována za účelem dosažení zisku a zajistit úspěšné obchodní operace. E-2 víza jsou k dispozici pouze pro občany zemí, s nimiž USA podepsaly dohodu.

 Jak získat E-2 Investorské vízum (E2 visa)?

E2 visa je dočasní pracovní vízum pro obchodní investory a jejich zaměstnance, kteří přicházejí do USA investovat značný kapitál. E2 visa je k dispozici pouze pro občany zemí, s nimiž USA podepsaly dohodu. Klikněte sem a uvidíte seznam zemí Smlouvy.

Pokud chcete požádat o E2 visa, musíte mít státní příslušnost smluvního státu.

Musíte mít 10% podíl ve svém podniku založeném pod jurisdikcí Vašeho smluvního státu.

Vaše investice musí být významná. Otázkou je – co je významná investice? Významná investice představuje minimální výši kapitálu, který je dostatečný pro zajištění prosperující provozu Vašeho podniku.

Vaše investice musí představovat skutečně provozován podnik. Musí jít o fungující podnikatelskou / obchodní společnost.

Každá nečinnost nebo spekulativní investice nebudou mít kvalifikaci pro E-2 Investorské vízum.

Veškeré nepřidělené finanční prostředky na vašem účtu nebudou považovány za podstatné investice.

Váš podnik musí mít významný vliv na ekonomiku USA. Musí zajistit větší příjem, než jsou náklady na zajištění obživy pro Vás a Vaši rodinu.

Musíte mít pravomoc kontrolovat peněžní fondy.

Úvěry zajištěné majetkem Vašeho podniku nebudou povoleny.

Musíte přijít do USA za účelem provozovat a rozvíjet vaše podnikání.

Váš obchod musí zahrnovat mezinárodní výměnu služeb nebo výrobků mezi Vaší smluvní krajinou a USA.

Pokud nejste hlavní investor, budete zaměstnán jako manažer, správce nebo profesionál s odbornými znalostmi.

Výše ​​investice. Obecně platí, že hodnota vaší investice by měla být v rozmezí $ 30.000 až $ 500.000. Je důležité mít na paměti, že vaše investice nesmí být marginální, ale musí jít o aktivní, reálnou a existující investici.

Investor musí aktivně řídit podnik.

Firma v USA. Pokud máte zájem o více informácii nebo objednání založení firmy v USA kliknete tady -> firma v USA.

Daně v USA. Pokud máte zájem o více informácií o daních v USA kliknete tady -> daně v USA.

Manžel / manželka a děti investora získají automaticky E2 vízum jako vyživované osoby a manžel / manželka může požádat o pracovní povolení.

Požádat můžete ze zahraničí nebo ze své domovské země.

Obvykle trvá 60-90 dní dokončit všechny kroky potřebné k vyplnění žádosti o udělení E2 investorských víz. Navíc, 3-5 měsíců trvá získání souhlasu od U.S. Úřadu pro americké občanství a imigrační služby (USCIS) v případě, pokud žádáte ze zahraničí. Nicméně můžete využít přednostní zpracování, které vás stojí další poplatek ve výši 1 225 USD a dostanete své rozhodnutí do 2 týdnů.

Žijete dočasně v USA nebo v zahraničí a chystáte se požádat o E-1 Obchodní vízum nebo o E-2 Investorské vízum? Čtěte dál, jak požádat o Vaše E víza.

Pečlivě si prohlédněte všechny instrukce “jak požádat” na internetových stránkách velvyslanectví USA nebo konzulátu v zemi, ve které budete žádat o Vaše E víza.

Vyplňte on-line žádost o nepřistěhovalecké vízum, formulář DS-160 a nahrajte fotografii a žádost vytiskněte.

Dohodněte si schůzku na velvyslanectví USA ve vaší zemi za účelem Vašeho vízum pohovoru.

Zaplaťte nevratný poplatek za žádost o vízum.

Shromážděte potřebné dokumenty, jako jsou “pasu”, “žádost o nepřistěhovalecké víza, formulář DS-160, potvrzující list”, “potvrzení o zaplacení poplatku za podání žádosti”, “fotku”, “žádost nepřistěhovalecké investorské/obchodní víza, formulář DS-160, potvrzující dopis”, další relevantní dokumenty, jako jsou akademické diplomy, oddací a rodné listy, atd.

Vlastněte dokumenty, které potvrzují jurisdikci založení vaší společnosti ve smluvní zemi, vaše státní příslušnost smluvního státu a účetní doklady, které prokazují nebo identifikují předpoklady Vašeho podniku obchodovat nebo podnikat.

Dokument prokazující skutečné podnikání podniku, ve kterém pracujete nebo prokazující Vaše skutečné investice.

Zúčastněte se Vašeho vízum pohovoru na americké ambasádě.

Mějte na paměti, že jakýkoli druh úmyslného uvedení v omyl nebo podvodného chování může mít za následek trvalé odepření vašich víz.

Nezabudnite Přihlašte se k odběru Immigration Biz a dostávejte týdenní aktualizac ZDARMA!!

0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás