EN | CZ | SK

Komplexní pohled na Green Card získanou prostřednictvím investic

Green Card

Komplexní pohled na Green Card získanou prostřednictvím investic.

Nejvhodnějším vízem pro zaměstnance nebo profesionály je buď L1 nebo H1B, ale pro investory s bydlištěm v jiných zemích je určitě nejvhodnější EB-5 Green Card. EB-5 Green Card je také známá jako “Immigrant Investor Visa”, což samozřejmě vychází vstříc zahraničním investorům. U tohoto typu víz se nečeká dlouho. Získání povolení k trvalému pobytu je také mnohem rychlejší ve srovnání s žádostí o regulérně vízum.

Jak můžete získat EB-5 zelenou kartu? Pro získání musíte splnit následující požadavky:

  1. Musíte být schopni získat v USA zelenou kartu, pokud uděláte investici 500.000 dolarů v “cílových míst” v USA nebo $ 1.000.000 nově uváděných oblastech.
  2. Pokud jste schopni vytvořit alespoň 10 pracovních míst na plný úvazek pro občany USA, pak se může stát držitelem EB-5 zelené karty.

Kromě investora, zelenou kartu obdrží i jeho nebo její partner, včetně jejich svobodných dětí mladších 21 let.

Proces podání žádosti o EB-5 Green Card.

  1. Formulář I-526 nebo imigrační žádost v případě cizineckého investora musí být podána investorem spolu s dalšími nezbytnými žádostmi v souladu s USA občanstvím a imigračními službami nebo USCIS. Poté, co je návrh schválen, což obvykle trvá 5 až 10 měsíců, investor, stejně jako jeho rodina mohou požádat o vydání zelené karty. To lze provést v USA nebo na americkém velvyslanectví / konzulátu mimo USA. Pro investory, kteří jsou již v USA, mohou podat žádost o trvalý pobyt na USCIS. Zpočátku je zelená karta, která bude vydána vázána podmínkami a bude platná pouze po dobu 2 let.
  2. Před vypršením platnosti Zelené karty, musí investor podat žádost nebo formulář I-829 opět na USCIS. V návrhu, musí investor prokázat, že on nebo byl schopen investovat požadovanou částku, a že podnik funguje za poslední 2 roky. Po schválení bude investorovi vydána trvalá zelená karta bez jakýchkoliv dalších podmínek.

Některá kritéria pro získání trvalé Eb-5 zelené karty.

  1. “Hand-on Management.” Investor by měl být hlavním handler svého podniku. Musí být také aktivním účastníkem při tvorbě firemní politiky, nebo musí být jedním z členů představenstva. Nicméně, to nemusí být nutné pro komanditní společnost.
  2. “Manifold Investors.” Schválení žádosti investora bude také záviset na počtu investorů ve společnosti. Nicméně investoři musí také splňovat požadavky, které byly dříve uvedeny výše, a to i přesto, že nemají žádné plány na získání EB-5 zelené karty.

Pro více informací o EB-5 zelené kartěE-2 investorských vízech nebo o L-vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás