EN | CZ | SK

Jak získat Zelenou kartu, pokud máte L Visa?

Green Card

Jak získat Zelenou kartu (Green Card), pokud máte L Visa?

Získání zelené karty má své výhody. Největší výhodou je, že máte šanci získat trvalý pobyt v USA. Kromě toho, můžete pracovat pro jakéhokoliv zaměstnavatele, pokud je to legální. L1 víza jsou známé jako víza s dvojitým záměrem. Žádost o zelenou kartu neovlivní Váš L1 vízový status. Proces získání zelené karty je odlišný pro držitele L-1A víza a pro držitele L-1B vízum.

Získání EB1 Zelené karty pro specializované zaměstnance

Není nic neobvyklého na podání žádosti o zelenou kartu v této kategorii. Jedinec prostě musí projít pracovním certifikačním procesem PERM. Musíte mít na paměti, že tento proces může trvat nějakou dobu, a dokonce i několik let, jak je možné vidět ve většině případů. Jako žadatel, budete podléhat roční kvótě, která je limitována na základě vaší země narození.

Vzhledem k tomu, zelená karta je určena pro další pracovní příležitosti v budoucnu, kdy jedinec získal svou zelenou kartu, může žadatel požádat o kategorii EB1C, i když je mu nabídnuta manažerská pozice v USA poté, co pracoval rok v zahraničí na L1-B vízum.

Získání EB1 zelené karty pro výkonné manažery

Požadavky EB1 zelené karty jsou velmi podobné těm z L-1A víza. Lze také říci, že EB1 zelená karta byla sestavena tak, aby uspokojila držitelů L-1A víza. Ale na druhou stranu, pokud je držitel L1 víza, tak není nutné, aby měl nárok na zelenou kartu.

Co je opravdu zajímavé, je to, že nebudete muset projít přísným pracovním certifikačním procesem. Tím je zajištěno, že nemusíte trávit více času a utrácet více peněz dokazování, že jste přínosem pro vaši společnost a vaše služby jsou nezbytné pro její dceřiné společnosti nebo pobočky v USA.

Při EB1 zelené kartě, může váš zaměstnavatel podat formulář I-140 ve vašem měně. Jde o návrh pro přistěhovaleckého pracovníka, který může fungovat souběžně s formulářem I-485 pro úpravu stavu. Nicméně v případě, že L1-držitel víza je mimo USA, on / ona může ještě získat imigrační víza, pokud byl formulář I-140 schválen. Pokud jste držitel L1-A víza, můžete získat EB1 zelenou kartu do jednoho roku, což však není možné při L1-B vízech.

Bez ohledu na případ, budou oba jedinci mít nárok získat EB1 zelenou kartu pro jeho / její rodinných příslušníků. I když máte jiné alternativy, jako rodina prostřednictvím zelené karty, získání EB1 zelené karty, je mnohem jednodušší pro jedince s L-1 vízem.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás