EN | CZ | SK

Rozdíl mezi ESTA a B1 Business Visa

ESTA

Rozdíl mezi ESTA a B1 Business Visa

Při podávání žádosti o víza, mnozí žadatelé nevědí najít rozdíl mezi ESTA a B1 vízy. V případě, že nebudete vědět jaký je mezi nimi rozdíl, může to způsobit problémy, hlavně pokud nevíte jak dlouho bude Váš pobyt v USA trvat. To je jeden z důvodů, proč mají jednotlivci, kteří se chtějí navštívit USA, za úkol přesně zvážit všechny aspekty své cesty do USA. V tomto článku Vám přiblížíme základní rozdíly mezi programem ESTA a B-1 Business Visa.

Kdo má právo na B-1 Business Visa?

B-1 vízum dává jednotlivcům možnost vstoupit do USA kvůli vykonávání podnikatelské činnosti vztahující se na omezenou dobu. Je to ideální vízový program pro jednotlivce, kteří mají zájem zapojit se do nezávislých projektů spolupracovat s dalšími podnikateli, účastnit se školení nebo nějaké konference v USA. Držitel B-1 víz má dovolen pobyt v USA po dobu maximálně 6 měsíců. Kromě toho Váš pobyt nesmí přesáhnout jeden rok a musí být určen ještě před vstupem na území USA, resp. oficiálně prezentován na letišti před pověřenými úředníky.

Proces získávání těchto víz velmi přímočarý a rychlý. Zvací dopis připravuje USCIS spolu s účelem a časem Vašeho pobytu. Po obdržení dopisu, budete vyzváni k pohovoru, který má být naplánován po předchozí dohodě na miestnnom konzulátu nebo velvyslanectví USA, na kterém vám bude uděleno vízum, pokud budete úspěšný.

Kdo má právo na program ESTA?

Program ESTA (Electronic System for Travel Authorization) je jednodušší než B-1 program. USCIS uděluje cizincům zúčastněných zemí možnost využívat bezvízový program (VWP), který vám zaručí možnost zdržovat se v USA bez víz po dobu nejvýše 90 dnů. Pokud máte nárok na tento program, tak o něj budete muset požádat ještě před naplánováním vaší cesty.

ESTA je oddělení, spadající pod Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost. Jedná se o automatizovaný webový systém, který určuje vaši způsobilost na cestu do USA, která souvisí s podnikáním nebo činností v oblasti cestovního ruchu. Jste povinni požádat o program ESTA nejméně 72 hodin před odjezdem do USA. Souhlas udělení trvá dva roky, nebo dokud je váš pas v platnosti. Kromě toho, budete muset zaplatit 14 dolarů (10 dolarů za povolení, $ 4 jako manipulační poplatek), který musí být zaplacen debetní nebo kreditní kartou. Můžete si ověřit stav vaší žádosti v daném okamžiku prostřednictvím internetových stránek ESTA.

Nyní, když víte jaký je rozdíl mezi B-1 Business Visa a ESTA, budete moci provádět efektivní rozhodnutí, které vyhovuje účelu vaší cesty do USA. Také nebudete muset utrácet velké sumy peněz a času, než je ve skutečnosti potřeba.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás