EN | CZ | SK

EB 5 Zelená karta (EB5 Visa) do USA

 

EB-1 Visa Kategorie

Dalším způsobem, jak získat zelenou kartu, je prostřednictvím zaměstnavatele v USA. EB-1 kategorie prioritních pracovníků zahrnuje vysoce kvalifikované pracovníky, jejichž schopnosti a kvalifikace splňují imigrační požadavky. Tito pracovníci jsou potřebný pro jejich nedostatek na trhu práce ve Spojených státech, a proto nemusí procházet zdlouhavým schvalovacím procesem. V ostatních případech je nutné získat certifikát od pracovního úřadu v U.S. Tyto kategorie zahrnují: vědce, výzkumníky, profesorů a manažerů nadnárodních firem. Ostatní kategorie zahrnují absolventů z různých jiných oblastí, které podléhají schválení ministerstva práce.

EB-1 imigrační vízum je preferována třída zaměstnanosti založené na vízech, která umožňuje trvalý pobyt v USA. Je zaměřena na prioritních pracovnících, kteří mohou být pozoruhodným přínosem pro americkou společnost. Na rozdíl od jiných kategorií zaměstnaneckých víz, žadatelé o EB-1 nemusí jít přes proces pracovního ověřování. Tato podkategorie zaměstnání na základě víza je dále rozdělena do následujících tří podtříd:

• 1. Mimořádná schopnost.

• 2. Výjimeční profesoři a výzkumní pracovníci.

• 3. Nadnárodní manažeři nebo ředitelé.

Následuje seznam základních požadavků na každou z těchto tří podkategorií. Na rozdíl od těchto základních požadavků, existuje mnoho dalších věcí, které musí být splněny při žádání o EB-1 vízum přistěhovalců, ale tyto body Vám poskytnou podstatné skutečnosti.

1. Mimořádná schopnost.

Jde o lidi, kteří mají neobyčejné schopnosti v oblasti vědy a techniky, umění, atletiky, sportu, obchodu atd. Pokud žádáte o víza této kategorie, musíte mít rozsáhlou dokumentaci k prokázání stabilní národní nebo mezinárodní popularity. Kandidáti žádající o víza této kategorie musí mít definitivní nabídku práce, pokud plánují pracovat ve stejných oblastech, jako jsou ty, ve kterých prokázaly svou mimořádnou schopnost. Tito žadatelé mohou předkládat své vlastní žádostí o víza pro zahraniční pracovníky na podkladě tiskopisu I-140 na US Úřadu pro americké občanství a imigrační služby. Získat legální pobytový status v USA jako cizinec není snadným úkolem, protože podle USCIS osobou s mimořádnou schopností je někdo, kdo dosáhl vrcholu ve svém oboru.

2. Výjimeční profesoři a výzkumní pracovníci.

Tato podkategorie zahrnuje profesorů a výzkumných pracovníků, kteří mají mezinárodní uznání pro své akademické úspěchy v určité oblasti. Profesoři a výzkumníci potřebují alespoň tříletou praxi v oblasti výuky nebo provádění výzkumu. Tito žadatelé musí vstupovat do Spojených států pokračovat s držby nebo vlastnictví bytu stopy vyučování nebo podobné pozici výzkumného pracovníka na vysoké škole nebo jiné instituci vyššího vzdělaní. Žádost takového uchazeče musí být podána perspektivní zaměstnavatelem s konkrétní pracovní nabídkou prostřednictvím žádosti „the Immigrant Petition for Alien Workers“ s formulářem I-140 na US úřad pro americké občanství a imigrační služby.

3. Nadnárodní manažeři nebo ředitelé

Manažeři a vedoucí pracovníci některých společností jsou také způsobilými žadateli EB-1 imigračního vízum programu. Perspektivní přistěhovalci v rámci této kategorie musí být zaměstnáni během předchozího tříletého období. A také by měli mít alespoň jeden rok řídící nebo manažerské zkušenosti mimo USA u stejné společnosti. Stejně zaměstnanec musí přicházet do USA na manažerskou či řídící pozici. Žádost „the Immigrant Petition for Alien Workers“ takového budoucího přistěhovalce musí být podána zaměstnavatelem a výslovně popisovat jeho pracovní nabídku.

 EB-5 Zelená karta (EB5 Visa) prostřednictvím investic

V roce 1993, Regionální centrální program, který je lépe známý jako EB-5 přistěhovalecká víza nebo USA prisťahovalecký investorský program, který zavedla vláda Spojených států amerických, jako způsob nabytí trvalého pobytu v USA zahraničními investory who may be desirous of taking advantage of this beneficial facility.

V případě, že minimálně 500,000 dolarů bylo investováno zahraničními investory v oblasti, která vykazovala vysokou míru nezaměstnanosti, nebo 1.000.000 amerických dolarů bylo investováno do podnikání, které by byly zahájeny v geograficky schválené oblasti a které ukázalo potenciál pro vytvoření minimálně 10 stálých pracovních příležitostí na plný úvazek pro pracovní sílu USA; těchto zahraničních investorů, stejně jako jejich rodiny, by zaručoval nárok na poskytnutí dočasných nebo podmíněné zelených karet na počáteční období dvou let.

Dočasné nebo podmíněné zelené karty jsou předmětem investice trvající po dobu dvou let, jakož i následné realizaci výše uvedených pracovních požadavků. Při vhodně splnění těchto podmínek, investoři se staly způsobilými pro vydávání trvalých nebo nepodmíněné zelených karet, majíce na mysli EB-5 imigrační vízum nebo Americký přistěhovalecký investorsky program. Nicméně v průběhu počátečního podmíněného období dvou let, jsou držitelem EB-5 víza dané možnosti plného využívání výhod spojených s jejich americkým pobytem, s výjimkou povolení k přijetí zaměstnání, a nakonec jim je umožněno požádat o občanství Spojených států amerických.

Potenciální zahraniční investoři však mohou považovat postup podávání žádostí a případné udělení EB-5 přistěhovaleckých víz za náročný. Aby bylo zajištěno, že zahraniční investor, jakož i americké firmy mohly těžit z výhod EB-5 víza nebo US přistěhovaleckého investorského programu, je důležité dodržovat všechny aktuální platná pravidla.

Firma v USA. Pokud máte zájem o více informácii nebo objednání založení firmy v USA kliknete tady -> firma v USA.

Daně v USA. Pokud máte zájem o více informácií o daních v USA kliknete tady -> daně v USA.

Výhody EB-5 (EB5 Visa program) přistěhovaleckého programu 

EB-5 přistěhovalecké vízum nebo USA EB-5 program pro zahraniční investory, je možná jedním z nejobdivovanějších přistěhovaleckých programů nabízených na celém světě, a to zejména vzhledem k vlastní flexibilitě programu, stejně jako stále se zvyšující touze zahraničních investorů emigrovat na bezpečnější americké trhy. Ve skutečnosti, USA kladena žádná omezení jakéhokoliv druhu na jazykové dovednosti, obchodní školení nebo věk žadatele, čili jde o velmi zjednodušený program Trvalý rezidenti nejsou nuceni fyzicky nebo nepřetržitě se zdržovat v USA. Na druhé straně jim to umožňuje využívat výhod a pohodlí udržování profesních a obchodních vztahů se zeměmi podle jejich výběru.

Jak je možné získat EB-5 zelenou kartu (EB5 visa)?

Získat USA zelenou kartu lze provedením investice v rozsahu 500.000 dolarů v oblasti “cílových míst” v USA nebo $ 1.000.000 nově uváděných oblastech.

Pokud jste schopni vytvořit alespoň 10 pracovních míst na plný úvazek pro občany USA, pak se může stát držitelem EB-5 zelené karty.

Kromě investora, stejně tak jeho nebo její partner, včetně jejich svobodných děti mladších 21 let, jsou způsobilými pro získání EB-5 zelené karty.

Postup podávání žádosti o EB-5 zelenou kartu (EB5 visa)

  1. Formulář I-526 nebo přistěhovalecká žádost pro zahraničního investora musí být podána investorem spolu s nezbytnými požadavky na US úřadě pro americké občanství a imigrační služby nebo USCIS. Jakmile je návrh schválen, což obvykle trvá 5 až 10 měsíců, investor, stejně jako jeho rodina už může požádat o vydání zelené karty v USA nebo v americkém velvyslanectví / konzulátu mimo USA. Pro investory, kteří jsou již v USA, mohou požádat o trvalý pobyt na USCIS. Zpočátku je vydání zelené karty vázány podmínkami a platné pouze po dobu 2 let.
  2. Před vypršením platnosti Zelené karty musí investor podat žádost o odstranění podmínky nebo formulář I-829 opět na USCIS. V návrhu, musí investor prokázat, že on nebo ona byla schopná investovat požadovanou částku, a že podnik působí za poslední 2 roky. Po schválení bude investor držitelem zelené karty trvale bez jakýchkoliv připojených podmínek.

Některá kritéria získání trvalé EB-5 zelené karty (EB5 visa)

  1. Vlastní řízení. Investor by měl být hlavním manažerem svého podnikání. Investor musí být aktivním účastníkem při tvorbě firemní politiky, nebo jedním z členů představenstva. Avšak to se nevyžaduje u komanditní společnosti.
  2. Mnohonásobní investoři. Schválení žádosti investora bude také záviset na počtu investorů přinesených do společnosti. Avšak každý investor musí rovněž splňovat požadavky uvedené výše, a to i přesto, že nemají žádné plány na získání EB-1 zelené karty.

Nezabudnite Přihlašte se k odběru Immigration Biz a dostávejte týdenní aktualizac ZDARMA!!

0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás