EN | CZ | SK

Jaké jsou to oblasti s vysokou nezaměstnaností?

EB-5 visa program

EB-5 visa program – Jaké jsou to oblasti s vysokou nezaměstnaností?

Pokud chcete požádat o EB-5 investorské víza, musíte pochopit, že oblasti s vysokou nezaměstnaností (targeted employment area – TEA) hrají důležitou roli pro získání občanství v USA. Kromě splnění investičních požadavků, musíte vytvořit svůj projekt v místě s vysokou mírou nezaměstnanosti nebo ve venkovské oblasti. Chcete-li se dozvědět více, tak čtěte dál.

Jaké jsou to cílové oblasti s vysokou mírou nezaměstnanosti?

Existuje specifický soubor požadavků, které musí být splněny, aby mohl být projekt považován za TEA. Kromě toho, že musíte být schopni investovat minimálně 500.000 dolarů, musíte zajistit, že projekt je založen mimo městských oblastí. To však nemusí nutně znamenat, že musí být umístěn na okraji města. Kromě toho, daná oblast by měla mít kolem 20 000 obyvatel.

Na druhou stranu, budete muset investovat milion dolarů, pokud oblast, kterou jste si vybrali, zápasí s vysokou mírou nezaměstnanosti. Požadavek týkající se míry nezaměstnanosti je 150%. Projekt by měl být umístěn v městské nebo regionální oblasti a počet obyvatel musí být minimálně 20 000.

Jak získat označení TEA?

Musíte mít na paměti, že označení TEA je založeno a upravené v souladu s žádostí I-526. Budete muset poskytnout požadované dokumenty a důkazy, které prokazují, že projekt bude umístěn ve venkovské oblasti nebo v oblasti s vysokou mírou nezaměstnanosti. Žádost musí být předložena USCIS. Ale musíte vzít v úvahu skutečnost, že existuje několik forem důkazů, kterými lze podpořit projekt z hlediska správy v TEA. Potřebné důkazy, které můžete získat jsou:

1.   Získání zveřejněného technického bulletinu z ministerstva práce

2.   Nabídnutí jiné formy dokumentace, která prokazuje váš případ

3.   Požádání o dopis od orgánu státní správy, která poskytuje potřebné důkazy o vysoké míře nezaměstnanosti.

Pokud se vám podaří splnit hranici milionu dolarů, nemusíte se starat o zapojení státu v průběhu procesu TEA. Ale pokud je vaše investice nižší než 500.000 dolarů, účast státu může být povinná, i když to není nezbytné. Označení TEA můžete sledovat:

1.   Odesláním listu, který byl ověřen autorizovaným orgánem státní správy. Dopis bude obsahovat příslušné údaje, jako je umístění nové oblasti s vysokou mírou nezaměstnanosti.

2.   Poskytování oprávněných důkazů, které mohou prokázat, že nový obchodní subjekt investuje v oblasti nezaměstnanosti ve výši 150% celostátního průměru.

Existujíci TEA

Jak již bylo řečeno, je třeba vzít v úvahu skutečnost, že mnoho států již poskytuje ověřený seznam TEA, včetně Kalifornie, Floridy, Idaho, Kansasu, Gruzie, a Washingtonu. Certifikáty jsou však vydávány samostatně.

Nyní, když už lépe rozumíte TEA, můžete se lépe připravit a zlepšit své šance na získání EB-5 víza.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás