EN | CZ | SK

Může moje manželka/můj manžel pracovat dokud má E2 visa?

E2 visa

Může moje manželka/můj manžel pracovat dokud má E2 visa?

E-2 nepřistěhovalecké visa umožňuje příslušníkům smluvního státu vstoupit a pracovat v USA, přičemž musí vynakládat značné množství kapitálu v USA. Tento typ víza opravdu patří k nejoblíbenějším, protože na rozdíl od mnoha ostatních, nepotřebujete amerického zaměstnavatele nebo amerického člena rodiny, aby vás sponzoroval. Za účelem žádosti o vízum vše, co potřebujete mít k dispozici dostatečné finanční prostředky na investice v USA. Navíc E2 vízum lze prodloužit, přičemž neexistuje limit počtu omezení, pokud váš podnik v USA stále funguje.

Investování v USA je důležité rozhodnutí. Aby bylo možné začít podnikat, vaše přítomnost je nezbytná a to může ovlivnit nejen vás, ale i členy vaší rodiny. Proto je dobré vědět, že E2 visa jsou k dispozici i pro manžela/manželku a neprovdané děti do věku 21 let. Takže vaši rodinní příslušníci, kteří jsou součástí vaší žádosti o E2 vízum by měly mít stejný Nepřistěhovalecké status a budou moci zůstat v USA po stejnou dobu jako vy. Kromě toho mohou být dokonce i jiné národnosti jako vy, a proto nejsou omezeni seznamem smluvních zemí.

Po příjezdu do USA může váš manžel / manželka požádat o pracovní povolení na úřadě USCIS, které se oficiálně nazývá Employment Authorization Card. Toto povolení nabízí vašemu manželce / manželovi velkou flexibilitu v oblasti zaměstnání. Vše co musí udělat, je vyplnit formulář I-765 a zaplatit poplatek. Obvykle to trvá dva až tři měsíce a neexistují žádná omezení, které se týkají oblasti ve které může pracovat. Obecně lze říci, že manžel / manželka může pracovat v kterém koliv odvětví, avšak mimo programového zaměstnání ve státní správě, které vyžaduje americké občanství. Zaměstnání může být na plný úvazek nebo na částečný úvazek. Stejně tak může manžel / manželka začít podnikat na základě pracovního povolení.

Manžel / manželka a vaše děti mohou chodit do školy v rámci E2 vízového statusu. Děti se mohou zapsat buď do veřejné nebo soukromé školy. Mějte na paměti, že po dosažení 21 let, dítě není způsobilé pro E2 visa jako závislá osoba a musí mít své vlastní vízum, aby mohlo bydlet a studovat v USA. Děti starší 21 let mohou požádat o F1 studentské vízum, aby mohli dokončit své studium v ​​USA. Nicméně pokud chcete aby byly součástí vašeho byznysu, udělejte z nich společníků a budou mít nárok na E2 vízum a jejich manžel / manželka může dostat pracovní povolení.

Pro více informací o EB-5 zelené kartě a o E-2 investorských visa neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás