EN | CZ | SK

Co mám udělat po získání E-2 visa? Část 2

E-2 visa

Co mám udělat po získání E-2 visa? Část 2

Úspěšně jste získali E-2 vízum a už bydlíte v USA. Jedním z výhod tohoto typu víz je, že si můžete s sebou vzít i vaši rodinu. Pojďme se blíže podívat na investory, kteří se přistěhovali do Ameriky společně se svou ženou nebo mužem a s dětmi. I když se to může zdát na první pohled úžasné, je velmi důležité pochopit určitá rizika, která mohou nastat.

Klikněte sem a pozrite si video o E2 investorských vízech. 

1) Může moje manželka/manžel pracovat když jsme v USA?

Odpověď na tuto otázku je ano. I když je dobrá volba, měli byste zvážit, který z manželů by měl požádat o E-2 vízum a který z manželů by měl získat pracovní povolení. To je důležité, protože se vztahuje na výši příjmů, které můžete přinést do domácnosti. Například, pokud jeden z manželů má vyšší vzdělání a schopnost dělat značné příjmy v USA, je mnohem vhodnější, aby tento manžel požádal o pracovní povolení a druhý z manželů začal podnikat. Pracující manžel může získat zelenou kartu pro rodinu prostřednictvím sponzoringu ze strany svého zaměstnavatele. Mějte na paměti, že jedním z požadavků vízového programu E-2 je to, že nemůže být použit výhradně na podporu rodiny.

2) Mohou moje děti pracovat když jsme v USA?

Během dospívání se mnoho teenagerů snaží získat finanční nezávislost tím, že dostanou svou první brigádu. I když můžete mít pocit, že je to dobrý způsob jak vaše děti naučit určité dovednosti a přizpůsobit se americké kultuře, měli byste vědět, že děti držitelů E-2 víza nejsou způsobilé k podání žádosti o povolení k zaměstnání, ledaže se aktivně zúčastnili školního programu po dobu jednoho roku. Vezměte prosím také na vědomí, že po uplynutí 21 let budou muset hledat další možnosti, jak zůstat ve Spojených státech (zápis do školy nebo vstup do rodinného podniku jako partner nebo aktivní zaměstnanec).

Je nesmírně důležité se s rodinou popovídat o všech těchto věcech a udělat si dlouhodobý plán. Být aktivní v plánování vaší budoucnosti vás uchrání před neočekávanými situacemi.

Pokud se chcete dozvědět více informací o E-2 vízech a investičních možnostech, prosím kontaktujte Immigration Biz.

 

Klikněte sem a přečtěte si víc o E2 investorských vízech do USA. 

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás