EN | CZ | SK

E-2 VISA : koupit existující podnik nebo založit nový?

E-2 VISA

E-2 VISA : koupit existující podnik nebo založit nový?

Co byste měli vědět, pokud začínáte podnikat a chcete získat E-2 visa?

Je možné získat E-2 vízum vytvořením nového podniku, avšak tento proces bude trochu víc zdlouhavý, protože investor musí utratit všechny potřebné finanční prostředky na zahájení podnikání a ukázat doklad o zaplacení a zdroj finančních prostředků v podobě příjmů a podobně. To musí být provedeno pro každý výdaj.

Celkově může být investor požádán prokázat, že částka, která byla investována odpovídá tomu, co by se dalo považovat za nutné začít podnikat v příslušném oboru. Kromě toho musí být tyto prostředky “neodvolatelně zavázané” aby prokázaly, že podnikání je opravdu v plném proudu, např. nová prodejna bude muset prokázat, že už má sídlo, vybavení a že je založena. Nicméně obchodní služba může mít nižší investovanou částku takže je dobrý nápad koupit tolik věcí, které jsou potřebné k prokázání vytvořeného obchodního konceptu. Tyto investice jsou nezbytné zároveň s přiměřeným množstvím zdokumentovaným kapitálu.

Kromě toho musí být podnikatelský záměr sám o sobě přesvědčivý, aby ostatní přesvědčil, že jde o přiměřeně ziskový podnik. Důkladný obchodní plán s vhodnou přílohou podkladů pomůže potvrdit pravděpodobné příjmy. Pokud nezávislý a důvěryhodný zdroj nepodložil nebo nepodpoří předpokládané příjmy, pak obchodní plán je neúplný a žadatel musí zvážit alternativní plán.

 Co byste měli vědět pokud kupujete existující podnik a chcete získat E-2 visa?

Na druhé straně, pokud kupujete existující podnik, potřebujete podepsanou smlouvu a finanční prostředky ve výši kupní ceny musí být na vázaném účtu. (Finanční prostředky mohou být vráceny v případě, že vízum E2 není uděleno.)

Dále byste měli prokázat, že investor provozuje podnik již určitou dobu. Toto je nutné zejména pro posílení důvěryhodnosti jestliže podnik je podobný jinému podniku, který je již fungující nebo nabytý. Kromě toho investor musí prokázat, že je způsobilý k rozvoji a řízení podniku. To může být buď na základě zkušeností nebo vzdělání, nebo obou – čím více, tím lépe, protože investor bez nedostatkû zkušeností bude mít těžké získat víza.

Existuje výjimka pro licenci, protože licence nabízejí ideální podpůrné systémy pro nové manažery a již uznávanou pověst. Tento proces je trochu směs mezi novým a stávajícím obchodním podnikům. Stejně jako při založení nového podniku, musí existovat značné množství investovaných prostředků, se zakoupeným vybavením a pronajatým prostorem. Dále franšísingová smlouva by měla být podepsána.

Samozřejmě, že toto je jen přehled procesu získání víz. Pokud máte další otázky, neváhejte nás kontaktovat, nebo zanechat komentář.

Pro více informací o EB-5 zelené kartěE-2 investorských vízech nebo o L-vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás