EN | CZ | SK

Jaký je rozdíl mezi E-2 visa a EB-5 visa?

E-2 visa

Co je EB-5 visa?

Je to speciální druh víza pro investory z řad přistěhovalců vytvořených podle Immigration Act z roku 1990. Tento zákon umožňuje kvalifikovaným investorům získat zelenou kartu a trvalý pobyt ve Spojených státech. Toto vízum se také označuje jako pátá preferenční kategorie, a ti, kteří chtějí požádat o EB-5 vízum musí investovat minimální částku do určité podnikatelské oblasti v USA a hrát aktivní roli v podnikání.

Je důležité si uvědomit, že zelené karty v této kategorii jsou ročně omezené, a za jeden rok se jich vydá 10 tisíc. Z toho jsou tři tisíce vyhrazeny pro investory, kteří se rozhodnou investovat do venkovských oblastí nebo do míst s vysokou mírou nezaměstnanosti. Pokud existuje více než 10 tisíc žadatelů ročně, další uchazeči budou zařazeni na seznam čekatelů. Hranice 10 tisíc avšak nikdy nebyla překročena.

Jaké jsou požadavky pro EB-5 vízum?

Žadatelé musí investovat 500 tisíc nebo milion dolaru do americké obchodní společnosti. Tato investice může být ve formě hotovosti, zařízení, inventáře, zajištěného dluhu, peněžních ekvivalentů nebo jiného hmotného majetku. V případě, že investice bude provedena v rámci TEA (cílené oblasti zaměstnanosti), požadovaná částka je snížena na $ 500 000. V porovnání s E2 vízem, při kterém je třeba, aby alespoň 50% akcií nebo investice byly ve formě zásob, vybavení, v hotovosti, nebo jiných peněžních ekvivalentů z osobních prostředků investora, EB5 visa lze získat, pokud žadatel má potřebné peníze na investice.

USCIS vyžaduje vytvořit alespoň 10 pracovních míst na plný úvazek do 2 let od investování. USCIS schválí žádost pouze těm, kteří dostatečně prokáží svou účast v podnikání.

Proto je vhodné si najmout vysoce kvalifikovaného právníka, který pomůže zájemcům o zelenou kartu.

Jaké jsou požadavky pro E-2 visa?

Ti, kteří chtějí získat E-2 vízum musí splňovat následující požadavky:

Investor musí vlastnit alespoň 50% akcií společnosti do níž investuje
Investice by měly být z osobních prostředků a může být ve formě hotovosti, zařízení, inventáře nebo jiných peněžních ekvivalentů. Částka není pevná, ale musí být zásadní pro růst společnosti.
Investor by měl přispět k růstu americké ekonomiky

E-2 visa a EB5 visa vyžadují investice do amerických společností, ale při EB-5 vízech třeba splnit náročnější požadavky na rozdíl od E2 víz.

 

Klikněte sem a přečtete si více o zelené kartě. 

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás