EN | CZ | SK

E-2 Investor visa : Q&A

E-2 Investor visa

E-2 Investor Visa: Q&A.

E – 2 víza jsou dočasné pracovní víza pro obchodní investorů a jejich zaměstnanců, kteří přicházejí do USA za účelem investování kapitálu. Zde jsou některé otázky, které jsou nejčastěji kladené našimi klienty.

1. Které země jsou způsobilé k E-2 vizu ?

E-2 víza mohou být uděleny pouze občanům zemí, s nimiž Spojené státy podepsaly dohodu. Zde je seznam smluvních zemí.

2. Musím investovat 1 milion dolarů a najmout 10 zaměstnanců?

Ne. E-2 vízum nevyžaduje určité množství investic a nemusíte mít ani stanovený počet zaměstnanců, kterých budete muset najmout, ale obvykle firma by měla zaměstnávat alespoň pár zaměstnanců v USA.

3. Jaká je minimální potřebná částka investice?

Obecně platí, že výše investic by měla být mezi 50,000 a 500,000 dolarů.

4. Je podnikatelský plán nezbytný?

Ano. 5 -letý podnikatelský plán je klíčovým prvkem, který imigrační úředníci berou v úvahu při zkoumání vaší žádosti o vízum.

5. Musím podnikat v určitém typu odvětví?

Ne. Vaše podnikání musí být aktivní a ziskové .

6. Může E -2 visa vést ke Zelené kartě?

Ne. E -2 investorské víza jsou nepřistěhovalecké víza, které jsou schváleny na 5-leté období s možností prodloužení. EB-5 vízum je úplně jiné imigrační vízum, o kterém si můžete přečíst zde.

7. Dá se E-2 visa získat prostřednictvím investic do nemovitosti?

Ne. Žadatel musí prokázat, že podnikání je aktivní a reálné. To vylučuje pasivní investice, jako jsou nemovitosti nebo držení akcií. Nicméně, existuje pár výjime . Pro více informací klikněte sem.

8. Mohu s sebou vzít rodinu do USA?

Manžel/manželka a děti investora dostanou automaticky E-2 vízum jako příslušníci rodiny a manžel/manželka může žádat o pracovní povolení.

9. Jaká je cena za E-2 visa a jak dlouho trvá udělení víz?

Právní poplatky jsou od 5,000 – 7,000 dolarů a obvykle celý proces udělení víz trvá 60 až 90 dní.

10. Je nutná asistence právníka?

Doporučujeme najmout si advokáta, protože častokrát USCIS odesílá žádosti o dodatečné důkaz , což může být docela náročné na splnění.

Pro více informací o E-2 investorských vízech  neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás