EN | CZ | SK

Jaká je potřebná dokumentace k žádosti o EB-5 Green Card?

EB-5 Green Card

Dokumentace k žádosti o EB-5 zelenou kartu (

EB-5 Green Card)?

V minulém článku jsme vás seznámili s celým procesem jak požádat o EB-5 zelenou kartu. Nyní se pojďme blíže podívat na potřebnou dokumentaci, kterou musíte spolu s žádostí o vízum předložit úřadu USCIS.

Musíte podat žádost jako zahraniční investor a musíte prokázat, že jste v procesu investování nebo už jste investovali potřebné množství kapitálu do vhodného projektu. Minimální investice v USA je 1 milion dolarů. Nicméně, pokud investujete buď do oblasti s vysokou nezaměstnaností nebo do venkovské oblasti (cílové oblasti zaměstnanosti), investice je 500,000 dolarů. Žádost by měla být podána až poté, co jste přijaly vhodná opatření, abyste mohli investovat do určitého projektu. Zde je seznam navrhovaných dokladů, které můžete použít, abyste prokázali, že splňujete všechny požadavky stanovené pro EB-5 vízum.

Důkaz, že jste investovali do ziskové nové obchodní společnosti.

Můžete předložit všechny firemní dokumenty, jako jsou stanovy společnosti, zakladatelská listina, společenská smlouva, různé výpisy, osvědčení atd.

Důkaz, že jste investovali nebo jste v procesu investování požadovaného množství kapitálu.

Můžete předložit bankovní výpisy, úvěr hypoteční zástavní listy, bezpečnostní dohody, směnky, atd.

Důkaz, že investice byly získány zákonným způsobem.

Doporučujeme abyste předložili osobní a firemní daňová přiznání, nebo jiné daňové přiznání, které jste podali kdekoli na světě v průběhu předchozích pěti let, vaše záznamy ze zahraničních obchodů, vaše bankovní výpisy, ověřené kopie všech probíhajících občanských nebo trestních řízení nebo občanských žalob týkajících se peněžních rozsudků proti vám za posledních 15 let.

Důkaz, že budete řídit novou společnost.

Obchodní společnost je ziskový subjekt vytvořený pro probíhající podnikání, takže můžete předložit firemní dokumenty, kde je jasně stanovena vaši pozice ve společnosti a popis vaší činnosti.

Důkaz, že nová obchodní společnost vytvoří minimálně 10 pracovních míst na plný úvazek.

Budete muset předložit komplexní obchodní plán prokazující, s ohledem na povahu a velikost nové obchodní společnosti, že bude potřebovat ne méně než 10 zaměstnanců. Předložte přibližné datum, kdy plánujete přijmout nové zaměstnance. Pokud investujete do projektu regionálního centra, budete muset dokázat, že investice byla provedena v souladu s podnikatelským plánem tohoto centra, aby mohly být zaregistrovány nové nepřímá pracovní místa. Nepřímé pracovní místa jsou ty, které vznikly buď během investování nebo jako výsledek investice v obchodní společnosti.

Pro více informací o EB-5 zelené kartě a o E-2 investorských vízech neváhejte kontaktovat Immigrationbiz.cz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE. Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


0 comments… add one

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás