EN | CZ | SK

Výhody B1 Visa / B2 Visa

B1 Visa

Výhody B1 Visa / B2 Visa

Návštěvnické B víza jsou ideálním typem víz pro ty, kteří se snaží vstoupit do USA kvůli byznysu nebo dovolené či zábavě a relaxu. Programy B-1, který je zaměřen na obchod a B-2, který se zaměřuje na dovolenou a relax v USA, nejsou tak komplikované, jak by se mohlo zdát. Ve skutečnosti je to vynikající způsob pro jednotlivce, na jehož základě mohou vstoupit do USA bez jakýchkoliv problémů. Proces podávání žádosti je poměrně jednoduchý a přímočarý. V tomto článku Vám přiblížíme několik klíčových výhod víz B-1/2.

Jiné možnosti

Zajímavou věcí při B vízech je to, že díky ním můžete vstoupit nejen na území USA, ale můžete navštívit Kanadu nebo Mexiko na maximálně 30 dní. Je třeba, abyste se vrátili zpět do USA před uplynutím lhůty. Lhůta, je většinou uvedena na vašem I-94 formuláři, který vám je předán, když vstoupíte do USA

Kdo může získat B víza?

Na rozdíl od jiných víz, B vízum je přímočařejší. To dává lidem možnost zvýšit své šance na vstup do USA bez jakýchkoli potíží. Existují případy, kdy držitel víza nemůže změnit svůj vízový status na jiný typ víz, jako je např. J-2, H-4 nebo F-2 víza. To je obvykle případ vzdálenějšími členy rodiny, nebo se to týká prarodičů. Avšak tito kandidáti mají stále nárok na B-2 víza.

Krátkodobé pobyty v USA

Mnoho lidí plánuje navštívit USA jen na krátkou dobu. Nebylo by tedy velmi praktické žádat o víza, jejichž cílem je poskytnout dlouhodobý pobyt v USA. B-1 vízum dává jednotlivcům možnost vstoupit do USA, pokud potřebují navštívit nějaký seminář, konferenci, případně nějaký trénink nebo školení, dokonce se poskytují i ​​jednotlivcům, kteří participují na projektech, z nichž americké instituce nemají žádný užitek.

Žádost o prodloužení

Většina z vízových programů neumožňují jednotlivci žádat o prodloužení pobytu. Například bezvízový program, jako ESTA, umožňuje jednotlivcům zůstat v USA po dobu maximálně 90 dnů bez možnosti prodloužení nebo změny vízového statusu. Při B vízech je velmi jednoduché požádat o prodloužení víz. Můžete požádat o prodloužení o dalších 6 měsíců a později můžete požádat o dalších 6 měsíců vyplněním formuláře I-539. Zároveň, B víza Vám umožňují změnit i Váš vízový status.

Pokud budete mít na paměti výše uvedené zvláštnosti těchto víz, uvědomíte si, že B vízový program je ideální pro jednotlivce, kteří hledají jednoduchý způsob jak se dostat do USA, aniž by museli podstoupit složité a vyčerpávající postupy, které jsou nezbytné u jiných typů víz. Nesmíte však zapomenout na to, že i při tomto vízovém programu musíte postupovat pečlivě a poskytnout všechny potřebné dokumenty správně vyplněny, abyste zvýšili svou šanci na zisk těchto víz.

Líbil se Vám tenhle článek? Sdílejte ho nebo dejte LIKE.

Nezapomeňte Přihlaste se do našeho Newsletter Immigration Biz a získejte ZDARMA e-book Jak získat E2 víza do USA a také získáte týdenní aktualizace ZDARMA!


Comments on this entry are closed.

Chci FREE EBOOK!

E2-investment-visa-usa-English-150thumb

Napsali o nás